fbpx Praktisch | Left Festival

Praktische Tips & Tricks!

​​​​​​​Prijs:
Op ons festival verwelkomen we de extreem vroege vogels al vanaf 9 uur 's ochtends om te snuffelen op onze uitgestrekte rommelmarkt van 3 kilometer. Vanaf 12 uur is het festivalterrein toegankelijk voor iedereen, waar je kunt genieten van een scala aan foodtrucks en kinderanimatie. Tot en met 17 uur kun je gratis binnenkomen. Na dit tijdstip is een inkomticket nodig om het terrein te betreden. Degenen die voor 17 uur arriveren, kunnen op het terrein blijven en blijven genieten van alles wat het festival te bieden heeft. Onthoud goed: eenmaal binnen, blijf je binnen; als je het terrein verlaat, heb je een ticket nodig om opnieuw toegang te krijgen. Zo zorgen we voor een optimale ervaring voor alle bezoekers.

​​​​​​​

Kindvriendelijk:
Elk jaar proberen wij de jongste bezoekers van ons festival te plezieren met een hoop kinderanimatie. Dit jaar voorzien we opnieuw een kinderact.

Timing:
Het festival vindt plaats op zaterdag 11 mei.

Verloop van de dag:
Hier vind je de line up van de dag.

Bereikbaarheid:

Locatie:
Het festival vindt plaats op de Antwerpse Linkeroever, op de terreinen waar de Antwerp 10 Miles elk jaar start.
Adres: Thonetlaan 133, 2050 Antwerpen

Fiets:
Wij zijn een fietsvriendelijk festival en voorzien dankzij de Stad een grote (onbewaakte) fietsenparking.
Met de fiets zijn we makkelijk te bereiken via de Voetgangerstunnel, fietserstunnel en veerdienst naar Linkeroever van op het Steenplein (Vaarschema).
Je kan ook meerdere Velo stations terugvinden in de omgeving rond het festival: 146 – Reinaartlaan, 143 – Melis Stokelaan, 140 – Jachthaven LO, 148 – Verhaerenlaan, 149 – Van Eedenplein

Openbaar vervoer:

 • Halte De Costerlaan B
 • Buslijn 36 Sint-Jansplein – Antwerpen Linkeroever
 • Van Eedenplein
 • Buslijn 87 Zwijndrecht – Burcht – Antwerpen Linkeroever
 • Buslijn 81 Lokeren – Sint-Niklaas – Beveren – Linkeroever
 • Buslijn 82 Lokeren – Sint-Niklaas – Beveren – Linkeroever
 • Buslijn 93 Sint-Niklaas – Temse – Antwerpen
 • Buslijn 95 Sint-Niklaas – Temse – Antwerpen
 • Tramlijn 3 P+R Merksem – P+R Melsele
 • Tramlijn 5   Wijnegem – P+R Linkeroever
 • Tramlijn 9 Eksterlaar – P+R Linkeroever
 • Tramlijn 15 P+R Boechout – Regatta
 • Waterbus Steenplein
 • Veerdienst Sint-Anna Linkeroever naar Steenplein

Trein:
Met de trein stap je af in het mooiste station van de wereld. Daar kan je met de premetro de oversteek maken naar Linkeroever. Trams 9 en 15 vanuit Premetrostation Diamant, trams 3 en 5 vanuit Premetrostation Astrid.

Auto:

Moest je ondanks onze uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer toch met de auto willen komen dan vind je in de buurt wel een parkeerplekje.
Waarschuwing: Ons festival bevindt zich in de Lage Emissiezone, vermijd een boete en kijk na of je auto voldoet aan de voorwaarden op https://lez.antwerpen.be/.

​​​​​​​

Groene route

 • vanuit E34 – afslag 8 Waaslandhaven-Oost – 3e afslag naar Canadastraat – (3,7km) – linksaf August Vermeylenlaan (750m) – rechtsaf Esmoreitlaan (550m) – linksaf Gloriantlaan (150m) – rechtsaf Thonetlaan (1,0km)
 • vanuit centrum Antwerpen – via Waaslandtunnel – rechtsaf August Vermeylenlaan (750m) – linksaf Gloriantlaan (150m) – rechtsaf Thonetlaan (1,0km)
 • vanuit E17 – afslag Antwerpen West – afslag Antwerpen Linkeroever – linksaf August Vermeylenlaan (750m) – rechtsaf Esmoreitlaan (550m) – linksaf Gloriantlaan (150m) – rechtsaf Thonetlaan (1,0km)

Gele route

 • vanuit E19 – afslag Antwerpen – Linkeroever – rechtsaf Blancefloerlaan (1,9km) – linksaf Thonetlaan (1,0km)
 • vanuit Zwijndrecht – volg Blancefloerlaan – linksaf Thonetlaan (1,0km)

Meebrengen:

Rugzak
Je mag een rugzak meenemen, maar gelieve de organisatie te steunen door drank en eten thuis te laten. Consumptieprijzen voor drank en foodtrucks zijn zeer democratisch en bovendien krijg je er een hoop voor in ruil!

Laat gevaarlijke, lawaaierige, en te grote voorwerpen thuis :)

Dieren
Je kan het festival bezoeken met je huisdier aan de leiband, enkel op de weide van het muziekfestival laten we liever geen dieren toe. Dat is ook beter voor de beestjes zelf.

Als je een huisdier meeneemt zorg dan ook dat het niets achterlaat!

Toiletten:
De organisatie voorziet toiletten, deze zijn eenmalig betalend, daarna kan je er heel de dag gebruik van maken.

Promotie:
Promotie van goederen of winkels is niet toegestaan op het Left Festival.
Promotie van andere leuke activiteiten is toegestaan. Contacteer de organisatie en plak je affiches op de daarvoor voorziene hekken. Gelieve niet te flyeren, dit zorgt enkel voor afval.

Opnames:
Professionele audio- en/of video-opnames zijn niet toegelaten zonder schriftelijke toestemming van de organisatie.

De organisatie van Left zal zelf instaan voor het maken van beeldmateriaal. Zorg dat je er goed uit ziet, het zou kunnen dat u gefilmd wordt.

Regels:
Het festivalterrein zal voor deze gelegenheid geprivatiseerd worden, door het betreden van het terrein gaat u impliciet akkoord met ons reglement van braaf gedrag met als enkele regel: Hou het leuk voor iedereen.

De organisatie zal in geval van problemen de politie contacteren 

Partners