fbpx Praktisch | Left Festival

Praktische Tips & Tricks!

Iedereen ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2009) kan een CST aanvragen.
Kinderen jonger dan 12 mogen zonder bijkomende controle het festivalterrein betreden. Je krijgt een geldig COVID Safe Ticket in een van de volgende situaties:

  • je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt; 
  • je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden; 
  • je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat.
  • je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat.

Het COVID Safe Ticket is eenvoudig te verkrijgen via de CovidSafeBE-app die je downloadt op je smartphone. Nederlandse bezoekers downloaden de CoronaCheck-app. Alle overige niet-Belgen zullen het Europese Digitale Groene Certificaat moeten voorleggen.

Als je geen smartphone hebt, kan je de QR-codes ook online opvragen via Mijn Burgerprofiel. Daarna kan je ze afprinten.
Of via de post door te bellen vanuit Vlaanderen naar het nummer 078 78 78 50.
Het COVID Safe Ticket is gratis. Er is wel een kost verbonden aan de test die aan het testcertificaat vooraf gaat.

Left festival voorziet zelf niet in het testen van haar bezoekers. Meer info over de testen kan je vinden op de website van de Vlaamse overheid. Alle officiële info over het COVID Safe Ticket vind je via deze link.

Het Covid Safe Ticket wordt altijd gescand. Zorg er dus voor dat je altijd een bewijs bij hebt waar een QR-code op staat (via de app of op papier). Er is geen andere manier om te verifiëren of je CST geldig is. Bij het scannen van jouw COVID Safe Ticket aan de inkom van het festival moet je ook een identiteitsdocument kunnen voorleggen. Een rijbewijs mag ook. Bij het scannen van jouw CST worden geen gezondheidsgegevens gedeeld met de organisatie. Wij krijgen enkel jouw naam, voornaam en geboortedatum te zien, en of het certificaat voldoet aan de vereisten om binnen te mogen. Deze informatie wordt nergens bijgehouden.

Prijs:
Left is een GRATIS FESTIVAL,

Kindvriendelijk:
Elk jaar proberen wij de jongste bezoekers van ons festival te plezieren met een hoop kinderanimatie. Dit jaar voorzien we opnieuw een kinderact.

Timing:
Het festival vindt plaats op zaterdag 28 augustus (onder voorbehoud van de evolutie van de Covid-pandemie).

Verloop van de dag:
Hier vind je de line up van de dag.

Bereikbaarheid:

Locatie:
Het festival vindt plaats op de Antwerpse Linkeroever, op de terreinen waar de Antwerp 10 Miles elk jaar start.
Adres: Thonetlaan 133, 2050 Antwerpen

Fiets:
Wij zijn een fietsvriendelijk festival en voorzien dankzij de Stad een grote (onbewaakte) fietsenparking.
Met de fiets zijn we makkelijk te bereiken via de Voetgangerstunnel, fietserstunnel en veerdienst naar Linkeroever van op het Steenplein (Vaarschema)

Tram:
Het Left Festival is bereikbaar met de trams 3, 5, 9, 15. Afstappen aan de premetrohalte Frederik van Eden. Van daar uit bereik je het festival door de Thonetlaan een 400tal meter naar het Noorden te volgen.
Meer info: www.delijn.be

Bus:
We hebben een bushalte vlak bij het festival: Neem van op de Rooseveltplaats bus 36 naar Linkeroever en stap af aan halte Antwerpen - De Costerlaan.
Meer info: www.delijn.be

Trein:
Met de trein stap je af in het mooiste station van de wereld. Daar kan je met de premetro de oversteek maken naar Linkeroever. Trams 9 en 15 vanuit Premetrostation Diamant, trams 3 en 5 vanuit Premetrostation Astrid.

Auto:

Moest je ondanks onze uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer toch met de auto willen komen dan vind je in de buurt wel een parkeerplekje.
Waarschuwing: Ons festival bevindt zich in de Lage Emissiezone, vermijd een boete en kijk na of je auto voldoet aan de voorwaarden op https://lez.antwerpen.be/.

Meebrengen:

Mondmasker: 
Het dragen van een mondmasker is verplicht in de wachtrij voor het betreden van de festivallocatie. Hiernaast gelden alle regels en wetten opgelegd door de overheid.

Rugzak
Je mag een rugzak meenemen, maar gelieve de organisatie te steunen door drank en eten thuis te laten. Consumptieprijzen voor drank en foodtrucks zijn zeer democratisch en bovendien krijg je er een hoop voor in ruil!

Laat gevaarlijke, lawaaierige, en te grote voorwerpen thuis :)

Dieren
Je kan het festival bezoeken met je huisdier aan de leiband, enkel op de weide van het muziekfestival laten we liever geen dieren toe. Dat is ook beter voor de beestjes zelf.

Als je een huisdier meeneemt zorg dan ook dat het niets achterlaat!

Toiletten:
De organisatie voorziet toiletten, deze zijn eenmalig betalend, daarna kan je er heel de dag gebruik van maken.

Promotie:
Promotie van goederen of winkels is niet toegestaan op het Left Festival.
Promotie van andere leuke activiteiten is toegestaan. Contacteer de organisatie en plak je affiches op de daarvoor voorziene hekken. Gelieve niet te flyeren, dit zorgt enkel voor afval.

Opnames:
Professionele audio- en/of video-opnames zijn niet toegelaten zonder schriftelijke toestemming van de organisatie.

De organisatie van Left zal zelf instaan voor het maken van beeldmateriaal. Zorg dat je er goed uit ziet, het zou kunnen dat u gefilmd wordt.

Regels:
Het festivalterrein zal voor deze gelegenheid geprivatiseerd worden, door het betreden van het terrein gaat u impliciet akkoord met ons reglement van braaf gedrag met als enkele regel: Hou het leuk voor iedereen.

De organisatie zal in geval van problemen de politie contacteren 

Partners